Mrożenie i schładzanie szokowe

Najnowsze technologie pozwalają na znaczne ułatwiania, które przyśpieszają pracę wiele firm, ułatwiają ją albo optymalizują. Wiele zakładów, które zajmują się na przykład. dystrybucją pokarmów
o specjalnych wymaganiach temperaturowych, decyduje się na wynajem specjalnych chłodni.

Dzięki temu zyskują większą powierzchnię do pracy, co przekłada się na osiągnięte wyniki dystrybucji. Szczególnie popularne stały się w ostatnich latach przenośne komory szokowego mrożenia. Posiadają one atesty, posiadają certyfikaty i spełniają wymogi sanitarne a także weterynaryjne. Całkowicie bezpieczne w użytkowaniu, mogą być wypożyczane na krótszy albo dłuższy okres czasu. To sprawia, że usługę wynajmu można dostosować do własnych preferencji i specyfiki wykonywanych usług. Wiele zalet posiada mrożenie szokowe, które umożliwia na przykład. wydłużyć termin przydatności albo zminimalizować proces rozwoju bakterii. Komory szokowego mrożenia wyposażone są m. in. w antypoślizgową posadzkę, czujniki temperatur, system monitorujący czy wewnętrzne oświetlenie. Daje to pracownikom możliwość komfortowego i sprawnego wykonywania swoich zadań. W takich kontenerach można także wykonać schładzanie szokowe. To też bardzo praktyczny proces, który znajduje wielu rynkowych zwolenników. Kontenery do schładzania czy mrożenia szokowego mogą być umiejscowione na utwardzonej powierzchni, zarówno wewnątrz budynków jak i z zewnątrz. Montaż i demontaż jest prosty
a korzystanie jest łatwe i wygodne. Takie chłodnie są całkowicie bezpieczne dla środowiska.

Sprawdź: mrożenie szokowe.

Share

Leave a Comment