Rodzaje witryn chłodniczych

Agregat sufitowy do komory mroźniczej to urządzenie zamontowane na stałe w pomieszczeniu, w którym ma być utrzymywana ujemna temperatura. Agregat zamontowany na suficie nie zajmuje miejsca. Jeśli zaś komora na stałe znajduje się przy kuchni albo magazynie zakładu produkującego gotową żywność, najczęściej montuje się w niej takie agregaty.

Są ciche, wydajne i energooszczędne. Wielu osób chwali też to, że rzadko odmawiają posłuszeństwa. System zabezpieczeń przed rozmrożeniem działa bez zarzutu. W restauracji albo kawiarni takie komory mrożące żywność to rzadkość, choć w dużych restauracjach zajmujących się też produkcją wyrachowanych deserów lodowych pewnie takie komory się sprawdzają i są montowane. Z całą pewnością częściej jednak można w nich spotkać inny niezbędny sprzęt elektryczny, którym są witryny chłodnicze restoquality. Takie witryny są przeszklone i mają półki o regulowanej wysokości. W praktyce oznacza to, że w takiej witrynie można trzymać trzypiętrowy tort – wystarczy wyjąć poziome półki, by zrobiło się więcej przestrzeni. Podobną funkcję pełnią również szafy chłodnicze rm gastro, choć te niekoniecznie muszą być przeszklone. Mogą posiadać metalowe drzwi lub przeszklenie. W takich szafach trzyma się w restauracjach gotowe dania, które potem należy odgrzać. Często są to zupy albo sosy przygotowywane dzień wcześniej. Poza tym w szafach chłodniczych przechowuje się warzywa, by dłużej zachowały świeżość. A także gotowe desery, które muszą być przechowywane w niskiej temperaturze zanim poda się je gościom.

Zobacz także: zmywarki do szkła redfox.

Share

Leave a Comment